KBC geeft vzw Boeta cheque twv 1350 euro

DSC_0364.jpg

Wie deze zomer doneerde aan Boeta zag die gift verdubbeld worden dankzij de solidariteitsactie van KBC. Hiermee ondersteunt de bank haar medewerkers die zich vrijwillig inzetten voor een maatschappelijk relevant project. Dankzij de actie ontvangt vzw Boeta nu een cheque ter waarde van 1350 euro. Hiermee kan de West-Vlaamse organisatie studenten uit Ocean View (Zuid-Afrika) financieel ondersteunen in hun opleiding aan een hogeschool of universiteit.

Boeta is Afrikaans voor 'grote broer', de oudste uit het gezin die zorg draagt voor zijn broertjes en zusjes. Vzw Boeta wil een toekomstperspectief bieden aan kleurlingenjongeren uit Ocean View, een wijk nabij Kaapstad. Het is een groep die in Zuid-Afrika nog altijd niet de kansen krijgt die ze verdient.

Sinds 2012 geeft Boeta door middel van studiebeurzen jongeren de mogelijkheid om na hun secundair onderwijs een vervolgopleiding te volgen en zo weg te raken uit een wereld van armoede en criminaliteit. Dat maakt niet alleen een verschil voor de jongeren zelf, maar biedt ook hun familie kansen op een beter leven.

Pieter Delanoy, voorzitter Boeta: “Dankzij de KBC-solidariteitsactie stond onze werking een zomer lang in de kijker. Die steun van een grote financiële instelling als KBC is een schouderklop voor al onze vrijwilligers. De komende maanden willen we naast beurzen ook investeren in ontmoetingsplekken en begeleiding van jongeren, sport en spel en transportmogelijkheden voor wie in Ocean View leeft. Elke gift brengt ons zo dichter bij een betere toekomst voor jongeren en hun familie in Zuid-Afrika.”

vzw Boeta Boeta Foundation