Boeta geselecteerd voor KBC-Solidariteitsactie

Wie deze zomer via KumulAid doneert aan Boeta, ziet die gift verdubbeld worden door KBC. Boeta werd namelijk geselecteerd voor de KBC-solidariteitsactie. Drie maanden lang zet KBC de Boeta-werking extra in de verf. Met die fondsen kan de West-Vlaamse vzw studenten uit Ocean View (Zuid-Afrika) financieel ondersteunen in hun opleiding aan een hogeschool of universiteit. De campagne loopt tot 30 september 2017.

Boeta is Afrikaans voor 'grote broer', de oudste uit het gezin die zorg draagt voor zijn broertjes en zusjes. De vzw wil een toekomstperspectief bieden aan kleurlingenjongeren uit Ocean View, een wijk nabij Kaapstad. Het is een groep die in Zuid-Afrika nog altijd niet de kansen krijgt die ze verdient.

Sinds 2012 geeft Boeta met studiebeurzen jongeren de mogelijkheid om een vervolgopleiding te volgen na het secundair onderwijs en zo weg te raken uit een wereld van armoede en criminaliteit. Dat maakt niet alleen een verschil voor de jongeren zelf, maar biedt ook hun familie kansen op een beter leven. De komende maanden wil Boeta ter plaatse een open leercentrum oprichten waar jongeren uit de buurt terechtkunnen voor ondersteuning, studie­begeleiding en internettoegang.

KBC-Solidariteitsactie

Met de KBC-Solidariteitsactie ondersteunt de bank haar medewerkers die zich vrijwillig inzetten voor een maatschappelijk relevante organisatie. Dit jaar werd Boeta vzw geselecteerd. Hierbij zet KBC een donatiecampagne op in samenwerking met KumulAid, een online donatieplatform.

Met één klik op de knop krijgen donateurs zicht op wat Boeta doet en kan er meteen online gedoneerd worden. Na de gift worden de donateurs uitgenodigd om de actie te delen via sociale media. Doen die dat, dan verdubbelt KBC de giften tot een totaalbedrag van 2.700 euro. Ook na het bereiken van dit maximumbedrag blijft het mogelijk om tijdens de campagneperiode via het onlineplatform te doneren.

Pieter Delanoy, voorzitter Boeta: “De KBC-solidariteitsactie zet onze werking een ganse zomer lang extra in de verf. Dat een grote financiële instelling ons project selecteert uit heel wat inzendingen is een enorme schouderklop voor de gemeenschap in Ocean View en onze vele vrijwilligers hier in Vlaanderen. 2.700 euro komt overeen met het bedrag van een studiebeurs voor één student. Elke gift brengt ons zo dichter bij een succesvollere toekomst voor jongeren en hun familie in Zuid-Afrika.”

Wie wil doneren: https://www.kumulaid.com/nl_BE/campaign/20