Sint-Lodewijkscollege 3 jaar lang partner van Boeta

Het Sint-Lodewijkscollege in Brugge kijkt terug op een jarenlange traditie van solidariteitsprojecten in het Zuiden en een uitwisselingsverband met plekken over de hele wereld. Om de drie jaar maakt de school de keuze om een wel bepaald project - dat liefst met school en jongeren verbonden is - te steunen en dit voor 3 jaar lang. Doorheen verschillende solidariteitsacties, verspreid over het jaar, zamelt de school geld in om daarmee het project te steunen. Zeker één keer in die drie jaar trekt een groep leerlingen, onder begeleiding van avontuurlijke leerkrachten, ook naar het project zelf om daar de sfeer, de cultuur en het vrijwilligerswerk op te snuiven. De voorbije jaren steunde de school reeds projecten in Mongolië, Senegal, Togo en India.

Deze keer is ons eigen Boetaproject aan de beurt. De komende maanden zullen zowel de ouders als de leerlingen op interactieve manier ingelicht worden over vzw Boeta en de jongeren in Ocean View. Tijdens de solidariteitsweek begin maart zal het project de school helemaal innemen, waarbij de opbrengst van alle solidariteitsactiviteiten hopelijk een deel van de beurzen of een stukje van ons Boetahuis zal bekostigen. 

vzw Boeta Boeta Foundation