Ons verhaal

DSC_0322.jpg

Ocean View is een kleurlingengemeenschap op zo’n veertig minuten van Kaapstad, in de schaduw van de Tafelberg (Zuid-Afrika). Een erfenis van het Apartheidsregime, waar de plek waar je woont werd bepaald door je huidskleur. Ook in het huidige Zuid-Afrika bepalen huidskleur en achtergrond nog steeds je toekomst. De jongeren van Ocean View krijgen daarom niet de kansen die ze verdienen.

Vzw Boeta wil die kleurlingenjongeren vleugels geven en kansen op een betere toekomst. Onderwijs is de sleutel tot succes. Wie studeert, raakt met wat geluk aan een job en kan een leven uitbouwen voor zijn of haar familie.

We kennen beurzen toe aan jongeren die zich na hun middelbare studies engageren voor een voltijdse vervolgopleiding. Sinds de start in 2012 is de werking van Boeta uitgegroeid tot het ondersteunen van de gemeenschap. We investeren in ontmoetingsplekken en begeleiding van jongeren, sport en spel of transportmogelijkheden voor wie in Ocean View leeft. We zijn een kleine organisatie die zo grote kansen wil geven.

Pieter Delanoy trok in de zomer van 2002 voor het eerst naar de Kaapprovincie om er aan de slag te gaan als vrijwilliger. Hij werd verwelkomd in The Open Door in Ocean View, een kleinschalig project dat warme maaltijden voorziet voor dakloze jongeren en de inwoners sensibiliseert rond kinderverwaarlozing.

Sindsdien brengt Pieter elke zomer een aantal weken door in Ocean View. Daar ondervindt hij telkens opnieuw hoe groot de nood aan onderwijs, opleiding en sociale ondersteuning is.

Te midden van die warme gemeenschap en kille realiteit werd in 2012 vzw Boeta geboren. Een droomproject dat ik mocht opstarten samen met de vele vrijwilligers van het eerste uur.
— Pieter, voorzitter vzw Boeta

22VOOR22 CAMPAGNE

22 jongeren uit Zuid-Afrikaanse sloppenwijken ter plaatse een toekomst bieden. Dankzij toegang tot hoger onderwijs. En dit nog voor 2022.

DOE JIJ MEE MET ONZE CAMPAGNE?

COMEDYSHOW “EROVER” - DAVID GALLE

Vzw Boeta PRESENTEERT OP VRIJDAG 3 MEI 2019 DE COMEDYSHOW '“EROVER” VAN DAVID GALLE. HIJ staat al meer dan 15 jaar op de planken EN won in 2009 de felbegeerde Comedy Casino Cup op Canvas.

MEER INFO …


Wat maakt VZW Boeta Bijzonder?

picto 1.jpg

WE ZIJN EEN volledig onafhankelijkE VZW EN BEPALEN ZELF ONZE KOERS.

picto 2.jpg

Boeta werkt uitsluitend met vrijwilligers en houdt haar werkingskosten zeer laag om zoveel mogelijk te investeren in de toekomst van jongeren.

picto 3.jpg

We zetten specifiek in op een minderheidsgroep in Zuid-Afrika

picto 4.jpg

Boeta is een erkende, kleinschalige vzw met een persoonlijke aanpak

DSC_0271.jpg